App ontwikkelaar zoektocht? Waar je op kunt letten.

Geschreven door Elien Phernambucq.

elien@dwvd.nl
06 29 27 84 12

Heb jij een steengoed idee en zoek je alleen nog de juiste app maker of een bedrijf dat apps maakt? In dit artikel delen we tips & tricks om de juiste keuze voor een app ontwikkelaar te maken.

App ontwikkelaars vergelijken, Waar let je op?

Om de juiste app maker te selecteren check je allereerst of de juiste skills aanwezig zijn. Bovendien kun je even controleren of deze alle disciplines aanbiedt, waarbij je kunt denken aan iOS, Android, web, front-end development, back-end development en server architectuur. Easier said than done, zeker als je zelf geen developer bent. Wat zijn nog meer dingen om op te letten? 

 

1. Betrouwbaar en aandacht voor details
Een app maken vergt vaak een grote investering. Pas op het moment dat de app live in de iOS- en Android-store staat is bewezen dat ‘ie werkt. Doet de ontwikkelaar dus wat hij belooft? Check welke apps van de maker al in de app store staan. Worden die apps frequent geüpdatet? En als je ze zelf downloadt, voelen ze dan lekker snappy? Is de way-finding logisch, zijn de visuals mooi, voelen de interacties natuurlijk, hapert er niets? Ook al ben je zelf geen app developer, gebruik je onderbuikgevoel om te peilen of de app ontwikkelaar echt passie heeft voor het vak.


2. Positieve samenwerking
Tijdens het ontwikkelen van een app moeten veel beslissingen gemaakt worden. The devil is in the details. Hoe weet je zeker of een app bedrijf advies geeft vanuit zuivere intenties? Dat de app maker met je meedenkt en de juiste afwegingen maakt? Je wilt niet iedere keer een dikke rekening gepresenteerd krijgen op het moment dat je een kleine wijziging wilt laten doorvoeren door de app ontwikkelaar. Kun je gedurende het proces bijsturen en wijzigingen in het initiële ontwerp doorvoeren? Kunnen ze het verschil tussen een kleine wijziging of een grote feature-request duidelijk uitleggen? Het kan geen kwaad eens te bellen met een klant waarvoor de app ontwikkelaar reeds gewerkt heeft. Vraag een referentie, een beetje app developer durft die zonder problemen te geven.


3. Leergierig en gebruik de juiste technieken
Hoeveel ervaring de app developer ook heeft, een nieuwe app is voor de ontwikkelaar een lastige puzzel met diverse obstakels. Ieder idee vraagt om een unieke oplossing. Zoek naar een app maker die uit de comfort zone durft te stappen. Op het internet geldt ‘one size fits none’. App ontwikkelaars die beweren dat ze iedere app met één bepaald soort structuur kunnen oplossen zijn standvastig en vinden het wellicht moeilijk mee te denken over features die buiten hun stramien vallen. Vraag iemand waarom en hoe hij (nieuwe) technieken toepast. Check ook of de app bouwer technieken gebruikt die toekomstbestendig zijn. Kun je in de opvolgende jaren doorbouwen op de opgezette structuur? 
Een app maker zou voldoening moeten halen uit het programmeerproces en iets te maken wat daarvoor nog niet bestond. Het gebruik van nieuwe technieken en een leergierige houding zijn de basis om een toekomstbestendige investering te doen.

4. De juiste mix van concreet, doordacht en communicatief
Zodra je externe expertise inroept is het belangrijk dat de app maker communicatief vaardig is. Als specialisten gooien met buzz words als ‘hybrid, native, cross platform, UI of UX’, vraag dan door. Wordt de specialist concreet en kan hij of zij uitleggen wat er gemaakt wordt voor je geld? Is het proces dat geschetst wordt goed doordacht en bouwen ze ruimte in om tussentijdse wijzigingen van het ontwerp door te voeren? Nemen ze de ruimte om uitgebreid te bug-checken alvorens te lanceren? En ga na hoe ze je aan het begin van het proces op de hoogte houden van de te maken keuzes. Cruciaal, omdat op dat moment de hele technische structuur opgetuigd wordt. Sluit hun manier van werken goed aan bij de roadmap voor de toekomstige ontwikkelingen die je voor je ziet? Selecteer een app ontwikkelaar die de juiste balans biedt tussen tegengas geven en meedenken.

 

Welke verschillende soorten app ontwikkelaars zijn er?

Een app ontwikkelaar gezocht? Er is een hele range beschikbaar. Freelancers, kleine bureaus, grote bureaus en hardcore IT bedrijven. Een beetje kort door de bocht wellicht, maar hieronder sommen we kort de voor- en nadelen van ieder type op.

 


Freelance app ontwikkelaar
Pro: Flexibel en de prijs is onderhandelbaar, dus mogelijk lage ontwikkelkosten.
Con: Mogelijk meer onvoorspelbaar. Beschikbaarheid voor toekomstige ontwikkelingen, feature-requests of bugs onbekend. Net als de kwaliteit van de code.

Klein bureau (3-20 man)
Pro: Goede prijs en persoonlijke aandacht, jij bent hun nummer 1 klant en kunt op volle toewijding rekenen.
Con: Ondanks opgetelde ervaring van alle medewerkers geen grote technische monsterprojecten in hun portfolio.

Groot bureau (20+ man)
Pro: Ontzettend veel in-house knowhow van een brede reeks uitdagingen. Zij weten wat succes is.
Con: Je betaalt de hoofdprijs voor hun skills, betrouwbaarheid en hiërarchische bedrijfsstructuur met accountmanagers.

IT-bedrijf
Pro: Nerds die van aanpakken weten en technisch enorm onderlegd zijn.
Con: IT-bedrijven hebben de neiging de ontwerpfase te skippen en een idee direct te programmeren. Dat gaat ten koste van de doordachtheid van de interface en gebruikservaring.

www.stintum.com

Waarom je voor De wortel van drie kunt kiezen als jouw app ontwikkelaar..

Je hebt IT-bedrijven die alleen programmeren en je hebt ontwerpbureaus die vooral mooie dingen maken zonder na te denken over de realiseerbaarheid, structuur en het gebruik op verschillende apparaten. Kies een combinatie van beide.

WC-eend verkoopt WC-eend. Ik schrijf dit artikel natuurlijk omdat ik vind dat De Wortel van Drie een goede partij is om mee te nemen in je afweging. De Wortel van Drie ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt apps. Dit doen we voor iOS, Android en web. We bieden een combinatie van ontwerp en development. Zo zijn we er zeker van dat we je kunnen helpen vanaf het idee tot aan de realisatie van de app. Onze klanten zijn zowel startups, MKB-ers als grote organisaties.

 

De Wortel van Drie wint Dutch Interactive Award

In ons portfolio (en in de app stores van Google en voor iOS) kun je zien dat we succesvol grote projecten gerealiseerd hebben. Met VraagApp wonnen we goud bij de Dutch Interactive Awards. En belangrijker nog, je kunt er zien dat deze klanten nog altijd tevreden klant zijn bij ons. Daarnaast hebben we ervaring met onze eigen app startup (Fello), die we na drie jaar ontwikkelen succesvol hebben verkocht aan coöperatie DELA. We werken met een vast team developers en designers die bij ons in dienst zijn. Dat maakt ons bovendien betrouwbaar.

Dus, doe eens gek en neem contact op met Niels (niels@dwvd.nl of 06 51454735). De eerste brainstorm nemen wij voor onze rekening! 

alle artikelen

app laten ontwikkelen?

Neem geheel vrijblijvend contact op voor een prijsindicatie of afspraak.