Meet Michiel (onze nieuwe Lead Developer)!

Geschreven door Dana Mol.

dana@dwvd.nl
06 81 81 85 72

Hier is hij dan: onze nieuwe Lead Developer Michiel! Z’n eerste week zit er op en om hem beter te leren kennen hebben we hem wat vragen gesteld.

Hi! Laten we beginnen bij het begin wie ben jij?

Hi, nou ik ben Michiel. Ik kom oorspronkelijk uit Den Hoorn (dat is nu aan Delft vastgegroeid) en ik woon in Delft.

Lekker in de buurt van de Dynamohal dus?

Ja, maar 5 minuutjes fietsen! Nadat ik in Delft op de middelbare heb gezeten heb ik twee jaartjes aan de TU gestudeerd. Ik wilde mijn VWO beta pakket combineren met iets creatiefs dus ik kwam terecht bij Industrieel Ontwerpen. Achteraf bleek dat niet echt helemaal mijn ding te zijn en ben ik gestopt. Na wat jaartjes in de horeca heb ik mijn bachelor behaald aan de Hogeschool van Rotterdam in Grafimediatechnologie (nu heet die opleiding Creative Media and Game Technologies).

And the rest was history?

Haha ja! Daarna ben ik gelijk aan de slag gegaan als developer bij verschillende bedrijven. Eerst twee jaar bij een groot bouwbedrijf waar ik veel aan interne applicaties/software heb gewerkt. Daarna kwam ik terecht bij een bureau van een vriend; zij ontwikkelden iOS apps. Zo ben ik in het wereldje van native iOS apps beland. Hier heb ik aan de apps gewerkt van o.a. Parkmobile en Uitzending Gemist. Na een tijdje heb ik dat bureautje overgenomen samen met een andere collega omdat de eigenaar zich wilde focussen op zijn nieuwe start-up. Ik had echt nul ervaring in ondernemen en het bleek me achteraf ook niet te liggen. Uiteindelijk ben ik weggegaan om voor een ander bureau te gaan werken, maar ik heb veel geleerd over hoe je wel én niet een eigen bedrijf moet runnen. Voordat ik bij De Wortel van Drie kwam heb ik een tijdje bij Hoog + Diep gewerkt. Hier heb ik mijn passie gevonden voor hardware en Internet of Things (IOT) projecten. Ook heb ik daar een Augmented Reality app ontwikkeld – dat was erg gaaf. En nu ben ik bij jullie beland!

Hardware hoe is dat?

Ja ontzettend gaaf. Nu bouw ik naast werk mijn eigen drones.

Hoe ben je terecht gekomen bij DWVD?

Via de vriendin van jullie oud-collega Wendela. Er hangt een hele goede sfeer bij jullie en er was gelijk een klik tijdens de gesprekken. Dat was wel dé reden waarom ik graag aan de slag wilde bij De Wortel.

En nu het technische gedeelte: wat voor soort skills heb je?

Ik heb 6 jaar ervaring in het ontwikkelen van native iOS apps – eerst in Objective C daarna in Swift. Een project waar in bij mijn vorige baan veel plezier aan heb beleefd was het schrijven van  de firmware voor een connected ventilatiebox in C++. Daarnaast heb ik ook ervaring in het bouwen van apps met Angular 2 en Cordova. En uiteraard met Javascript. Javascript was in het begin een beetje pittig haha. Ik heb toen een artikel gevonden over hoe het is om Javascript te leren in 2016 en dat is de perfecte omschrijving van hoe ik het ook heb ervaren.

Hoe ziet de toekomst van app development er volgens jou uit?

Met hybrid platforms kan je snel schakelen. Maar debuggen valt op deze platforms nog tegen – hopelijk verbetert dat. Daarnaast is er momenteel een Progressive Web App (PWA) golf. Dat komt omdat PWA’s een combinatie zijn van webapplicaties en native apps. Ik denk dat we PWA’s ook goed in de gaten moeten houden. In sommige gevallen is een PWA beter dan een hybrid mobile app.

Wat zijn de belangrijkste skills die een developer tegenwoordig nodig heeft?

Leren na te denken vanuit de mensen die je product gebruiken. Dat is soms heel moeilijk omdat de de meningen daarover nog niet heel wijd verspreid zijn. Elke goede developer heeft ook ervaring met user experience. Programmeren kan je gewoon op school leren maar voor een goede UX moet je echt ervaring opdoen.

Wat wil jij nog leren?

Ik wil mijn kennis verbreden in het bouwen van hybrid mobile apps. Zo kan ik samen met de rest van het team meedenken over de toekomst van DWVD.

Any final thoughts?

Stiekem hoop ik dat een klant een IOT apparaat nodig heeft. Dat soort leuke, gekke side projects, die niet per se in je core business zitten, zijn altijd gaaf om erbij op te pakken.

alle artikelen

app laten ontwikkelen?

Neem geheel vrijblijvend contact op voor een prijsindicatie of afspraak.