De Wortel van Drie heet vanaf nu todaytomorrow. Apps voor de pioniers van morgen. todaytomorrow.nl

hoe ontcijfer je de nuances van emoties?

Negatieve emoties zijn niet wenselijk. Echter, als we inzoomen blijkt dit niet altijd waar. Ook negatieve emoties hebben voordelen voor ons gedrag. De TU Delft vroeg zich af hoe je negatieve emoties nuttig kunt toepassing in product ontwerp.

Klant

TU Delft

Disciplines

Interactie ontwerp
Web development

Partners

Reframing Studio

Links

Website

ontwerpen voor welzijn

Delft Institute of Positive Design (DIOPD), waarvoor wij deze opdracht uitvoerden, is onderdeel van de faculteit Industrieel Ontwerpen en stimuleert kennisontwikkeling die het ontwerpen voor menselijk welzijn verbetert.

design research tool

Hoe kun je als product ontwerper emoties gebruiken om een bepaald gedrag uit te lokken? Om inzichtelijk te maken welke emoties er allemaal zijn is er een tool ontwikkeld die overzicht geeft. Het ontwerp is van Beatrijs Voorneman van Reframing Studio.

emoties verkennen, analyseren
en verklaren

De overzichtspagina geeft direct een overzicht van alle emoties. Door met je muis over een emotie te gaan zie je een korte uitleg van wat de emotie betekent. Je kunt doorklikken naar een pagina waarin de emoties gedetailleerd beschreven worden aan de hand van o.a. filmfragmenten en stripverhalen.

alle emoties en uitleg van de nuances op één plek

positieve emoties toevoegen

Momenteel werken we aan het uitbreiden van de tool met alle positieve emoties. Zo ontstaat een uniek en compleet overzicht.

alle projecten

app laten ontwikkelen?

Neem geheel vrijblijvend contact op voor een prijsindicatie of afspraak.