Hoe help je mantelzorgers met het verlagen van de regeldruk?

Wie gaat met pa langs de huisarts? En wie doet er boodschappen? Fello is een app waarmee je de dagelijkse zorg voor een familielid beter met elkaar kunt afstemmen.

Klant

coöperatie DELA

Disciplines

Interactie ontwerp
Visueel ontwerp
App development

Partners

Fabrique

Links

Website
iOS app
Android app

nederland telt
4 miljoen mantelzorgers

Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgers tot wel 3 uur per week bezig zijn met organiseren en regelen. Dat komt bovenop de tijd voor échte zorg en aandacht. Daarom ontwikkelde De Wortel van Drie een tool die het regelwerk versimpelt.

bezoek en taken verdelen in een handomdraai

Mantelzorgers kunnen Fello inzetten als bezoekplanner en takenlijstje. Alle afspraken rondom de zorg staan op één overzichtelijke plek die altijd bereikbaar is. Zo weet je precies wie er meegaat naar de dokter en wie er ‘s avonds kookt.

de app werkt drempel verlagend

Fello wordt gebruikt door families uit alle windstreken van Nederland. De nu ruim 2.500 gebruikers zijn razend enthousiast. “Dankzij Fello is er geen ruis meer tussen mij en m’n zussen”, vertelt Yvonne. Maar ook dat er nu “een lagere drempel is om soms iets aan een ander te vragen”.

minder regeldruk en betere samenwerking binnen families

prijzen en partners

Het succes van Fello is niet onopgemerkt gebleven. De nodige nominaties en bokalen zijn binnengesleept. Fello stond in de finale van de ASN Bank Wereldprijs en won verschillende wedstrijden, waaronder Achmea HeldCare, Vodafone Mobiles for Good en de Delft Design Challenge. Daarnaast hebben we partners als Achmea Foundation, Fabrique en Social Enterprise NL aan dit project weten te koppelen.

alle projecten