Hoe maak je korte metten met gloeilampen in huis?

Hoe enthousiasmeer je families onnodige energievreters in huis te vervangen? Voor energieleverancier Greenchoice ontwikkelden we een spel dat families enthousiasmeert gloeilampen te vervangen voor energiezuinige LED-lampen.

Klant

Greenchoice

Disciplines

Interactie ontwerp
Visueel ontwerp
Development

Partners

Nudge

Links

Gloeimonsters
Greenchoice

Jagen op gloeimonsters!

Gloeilampen zijn echte monsters die energie vreten. Dat is slecht voor het milieu én je portemonnee. Toch zijn er in Nederlandse huishoudens nog zo’n 60 miljoen gloeilampen te vinden. Hoog tijd om die te vervangen! Samen met Greenchoice openden we de jacht op gloeimonsters. Spelenderwijs helpen we families duurzamer te leven en geld te besparen.

Leuk en leerzaam voor het kind, functioneel voor ouder

Wanneer de kinderen zijn voorzien van een stickervel en masker kan de jacht beginnen. Door middel van de app leidt de ouder het kind door het huis en wordt er een lijstje gemaakt van de benodigde LED-lampen. Ondertussen zoekt de gloei-jager naar monsters en worden de lichtknoppen van de te vervangen lamp één voor één versiert met monster stickers. Zo weet je precies welke lamp je waar moet vervangen en heeft je kind op een speelse manier kennis gemaakt met duurzaamheid.

Een nauwkeurige en stevige strategie

Bij een gratis spelpakket komt uiteraard meer kijken dan het stimuleren van duurzaam gedrag. We implementeerden koppelingen naar social media, maakten een prijsvraag en ontwikkelden activatie e-mails, zodat de impact van de campagne kan worden gemeten. Door fysieke middelen als drukwerk te combineren met digitale tools, op nauwkeurig gekozen interventie momenten, ontwikkelden we een stevige strategie.

Verschillende doeleinden in een coherent verhaal

De Gloeimonster campagne heeft naast het stimuleren van duurzaamheid een aantal marketing doeleinden. Denk aan naamsbekendheid, het werven van nieuwe klanten en het installeren van de Greenchoice BOKS-app. Door te blijven itereren op de gebruikersflow zijn uiteindelijk alle puzzelstukjes op hun plek gevallen tot een coherent interactiemodel.

alle projecten

app laten ontwikkelen?

Neem geheel vrijblijvend contact op voor een prijsindicatie of afspraak.