De Wortel van Drie heet vanaf nu todaytomorrow. Apps voor de pioniers van morgen. todaytomorrow.nl

Hoe breng je gevoelige politieke discussies aan het licht?

Hoe wordt het water van de Nijl gedistribueerd? Wat voor een effecten heeft dit op satelliet niveau? Welke impact heeft water op de lokale inwoner? Laat je door UNESCO meevoeren langs verschillende waterontwikkelingsprojecten langs de Nijl.

Klant

UNESCO-IHE

Disciplines

Strategie
Interactie Ontwerp
Visueel Ontwerp
Web Development

Links

Website

Perspectieven op de water

Beleidsmakers, researchers en lokale bewoners hebben ieder zo hun eigen mening over hoe de langste rivier van de wereld benut kan worden. Met het Nile Water Lab brengt UNESCO-IHE niet alleen het wetenschappelijke verhaal, maar vooral ook verhalen van Ethiopiërs, Egyptenaren en Sudanezen aan het licht.

Uiteenlopende bezoekers

In de Water Diplomacy wereld heerst een ‘twee kampen strijd’. Nile Water Lab moet beide kampen aanspreken. Van NASA wetenschappers tot kritische lokale journalisten. De illustrerende stijl zorgt dat de verhalen niet alleen levendig gepresenteerd worden, maar ook dat de informatie uit de ‘twee kampen strijd’ getrokken wordt en een eigen ongekleurde werkelijkheid krijgen.

Van satellite maps tot persoonlijke verhalen

Om een discussie rondom waterdistributie goed te kunnen voeren, is een ‘satellite map’ even belangrijk ‘als het verhaal van een boer die kampt met droogte’. Op dit platform hebben we alle soorten content in elkaar verweven tot een coherent geheel.

Vloeiend scrollen door handgetekende illustraties

Illustraties en parallax scrolling

Mensen razen met grote snelheid door websites heen. Het doel van Nile Water Lab is dat we bezoekers verleiden om de tijd te nemen. De handgetekende visuele elementen en het parallel scrolling nodigen bezoekers uit om rustig door het verhaal te wandelen. Op deze manier houden we de aandacht vast.

alle projecten