Hoe krijgen burgers meer inspraak in het openbaar vervoer?

Hoe kun je zorgen dat burgers meer inspraak hebben in de ontwikkeling van het openbaar vervoer? Voor de provincie Zuid-Holland ontwikkelden wij een serious game die burgers en bestuurders laat meebeslissen.

Klant

Provincie Zuid-Holland

Disciplines

Interactie ontwerp
Visueel ontwerp
Front-end development
Back-end development
App development

Partners

inno-V

Van bestuurder tot bestuurder

De provincie Zuid-Holland wil niet langer dat beslissingen achter gesloten deuren genomen worden. Ook inwoners, chauffeurs en lokale ondernemers moeten kunnen meedenken over bijvoorbeeld nieuwe buslijnen. In samenwerking met inno-V ontwikkelden wij een app die dit mogelijk maakt.

Een soepel keuze proces

Wel of geen overdekte halte? Hoe duur moet de ritprijs worden? De game (een app speciaal ontworpen voor tablet) werpt vragen op over o.a. duurzaamheid, mobiliteit, wifi in de bus, fietsstallingen en rit-frequentie. Je kunt het zo gek niet bedenken. Spelers worden geprikkeld hun eigen buslijn samen te stellen en consessies te doen op hun budget.

Data verzamelen en vertalen

Het doel van de game is de mening van belanghebbenden te vertalen in bruikbare data voor de gemeente. Deze data dient vervolgens als input voor de aanbesteding van een nieuwe OV-lijn.

De game vertaalt de mening van belanghebbenden tot bruikbare data voor de provincie.

Een app voor tablet

De game is gebouwd als een app (Angular, Ionic) met een custom back-end (Node.js, MongoDB). Zo kan de provincie eenvoudig nieuwe thema’s en spellen samenstellen. Omdat de game altijd in team verband met een spelleider wordt gespeeld is hij speciaal uitgevoerd voor tablet.

alle projecten

app laten ontwikkelen?

Neem geheel vrijblijvend contact op voor een prijsindicatie of afspraak.