Hoe maken we de samenleving minder ingewikkeld?

Steeds meer mensen vinden de samenleving ingewikkeld. Bijvoorbeeld mensen met een lichte verstandelijke beperking, mensen met niet-aangeboren hersenletsel of laaggeletterden. Samen met Reframing Studio ontwikkelden we VraagApp. Een app die mensen met een vraag koppelt aan flexibele vrijwilligers met een antwoord. VraagApp won een gouden Dutch Interactive Award. En daar zijn we best een beetje trots op!

Klant

VraagApp

Disciplines

App development
Backend development
Server architectuur

Partners

Reframing Studio

Links

Website
iOS app
Android app

onze maatschappij is te complex

Wat moet ik in hemelsnaam met deze brief? Hoe neem ik deel aan het openbaar vervoer? Voor veel mensen is het dagelijks leven in onze maatschappij soms best ingewikkeld. Daardoor hebben ze regelmatig vragen over dingen die ze niet begrijpen. En dat leidt weer tot stress en het vermijden van situaties.

slimme matchmaking

Vragenstellers en vrijwilligers worden met een slim algoritme aan elkaar gekoppeld. Bij elke nieuwe vraag krijgen een aantal vrijwilligers tegelijk een seintje. Zo weten we zeker dat degene die de vraag oppakt ook tijd en zin heeft om te antwoorden. Vragensteller en vrijwilliger chatten vervolgens anoniem met elkaar. En als een gesprek beëindigd is, kan er onderling geen contact meer plaatsvinden.

meer dan een app

We waren verantwoordelijk voor de hele technische mikmak. Naast het bouwen van de app moet je dan denken aan sms verificatie, een schaalbare server setup en implementatie van tools voor diepgaande gebruiksstatistieken. Ook maakten we een online omgeving voor zorgorganisaties en gemeenten waarmee VraagApp samenwerkt. Hierin regelen ze o.a. de uitgave van licenties aan hun cliënten. Zo komt VraagApp precies bij de juiste mensen terecht!

 

“Ik had een vraag over wassen en kon ook een foto meesturen van het wasmiddel. Echt heel handig.”

veiligheid voorop

Omdat VraagApp gericht is op een kwetsbare groep hebben we veel maatregelen bedacht om het gebruik zo veilig mogelijk te maken. Er is bijvoorbeeld uitgebreide toezicht op alle gesprekken. Hiervoor bouwden we een dashboard die de moderators van team VraagApp in staat stelt om direct in te grijpen als dat nodig is. En ook in de app zelf zitten kleine slimmigheden die de veiligheid verhogen. Wat dacht je van een waarschuwing bij het maken van een print-screen of het delen van een (telefoon)nummer of e-mailadres? Safety first!

alle projecten

app laten ontwikkelen?

Neem geheel vrijblijvend contact op voor een prijsindicatie of afspraak.